رئیس مرکز تحقیقات مخابرات در همایش دو روزهی نقش مرکز داده در توسعهی فناوری ارتباطات و اطلاعات، گفت: حدود 12 میلیارد دلار در برنامهی پنج سالهی چهارم کشور در بخش IT هزینه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ”دکتر صدری” با بیان اینکه به طور کلی در برنامهی چهارم توسعهی کشور شتاب قابل توجهی در بخش ICT پیش بینی شده، اظهار داشت: این موضوع بنا به اقتضای آن به عنوان محور بسیاری از بخشهای توسعهیی کشور است.
وی، در مقایسهی کشورمان با کشورهای دیگر در مبحث IT، گفت: با این مقایسه به این نتیجه میرسیم که قطعا کشورمان باید شتاب بسیار زیادی را در این زمینه داشته باشد و موضوع اطلاعات، نیروی انسانی و زمینههای توسعه در این عرصه مبحثی بسیار جدی است و به نظر میرسد با یک وفاق ملی و مشارکت هرچه بیشتر، بخش خصوصی بتواند در این عرصه موفق شود.
صدری، با تاکید بر اینکه بخش خصوصی در این حوزه حرف اساسی را میزند، تاکید کرد: بدون داشتن بخش خصوصی امکان اجرای برنامهی پنج سالهی چهارم ممکن نیست.
رئیس مرکز تحقیقات مخابرات، در ادامه بر این موضوع تاکید کرد که متاسفانه کشورمان در حوزهی دیتاسنتر یا مراکز داد با تاخیر وارد شدهاست، بنابراین هرچه سریعتر باید در این حوزه گام برداریم.
وی، گفت: دیتاسنتر از جمله مسائلی است که شاید چند سالی در آن تاخیر داشته باشیم، ولی از حدود 3 یا 4 سال پیش که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این موضوع را مطرح کرد در تلاشیم تا در این مسیر گامهای بهتر و اساسیتری را برداریم و البته باید گفت که این مبحث با توجه به ابعاد مختلف آن، هنوز شکل لازم را نگرفته است.
وی، گفت: حوزهی دیتاسنتر سرمایهگذاران بسیار خوبی دارد که البته این نکته را باید ذکر کنم که بودجهی این حوزه را نباید در حد یک یا دو میلیارد تومان بدانیم چون قطعا بودجهای بالاتر از 10 میلیارد تومان لازم دارد، بنابراین کسانی در این عرصه میتوانند حرف اساسی را بزنند که دارای توان مالی و اجرایی قوی باشند تا HOST ملی را بخوبی تشکیل داده و اجرا کنند.
صدری، اظهار امیدواری کرد: با توجه به وضعیتی که امروز در توسعهی IT داریم و گام اجرایی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه برداشته مطمئنا در این مسیر موفق خواهیم شد.
رئیس مرکز تحقیقات مخابرات، تاکید کرد: از میزان بودجهای که در برنامهی پنج سالهی چهارم در حوزهی IT هزینه شده بیش از 60 درصد آن متعلق به بخش خصوصی است.
وی، با تاکید بر اینکه کشورمان باید شتاب بسیار زیادی در این حوزه داشته باشد، گفت: بحث اطلاعات، نیروی انسانی و زمینههای توسعه در این عرصه بحثی بسیار جدی و به نظر میرسد تا با یک وفاق ملی و مشارکت هرچه بیشتر بخش خصوصی در این عرصه بتوانیم موفق شویم.
صدری خاطرنشان کرد: طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته آخرین مهلت برای خرید اسناد برای گرفتن مجوز دیتا سنتر بود که در عرض دو یا سه هفتهی گذشته حدود 85 شرکت این اسناد را خریداری کردند.
وی اظهار امیدواری کرد: امیدوارم با حمایت و مساعدت بخش خصوصی که تا امروز نیز این حمایت و حضور وجود داشته بتوانیم در این مسیر که پیش نیاز برنامهی چهارم توسعهی کشور است گام برداریم.
صدری با اشاره به زمان برگزاری این همایش گفت: این همایش در مقطع و زمان مناسبی برگزار شد چون در مقطعی قرار داریم که مجوزهای دیتاسنتر در حال بررسی است.