سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حسادت دوست، ناشی از نادرستی دوستی است . [امام علی علیه السلام]

فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران



84/3/12 ساعت: 6:43 عصر
 

 

دنیا امروزه بر پاشنه IT,ICT می چرخد.

فاصله‌ی دیجیتالی ایجاد شده آهنگ رشد جوامع جهانی را کند می‌کند



وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات،‌ گفت: عدم رشد و توسعه‌ی متوازن در هر یک از حوزه‌های فناوری اطلاعات، موجب عدم موفقیت کلی برنامه‌های توسعه‌یی کشور می‌شود.

به گزارش خبرنگار سرویس جامعه‌ی اطلاعاتی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر “سید احمد معتمدی“ در کنفرانس منطقه‌یی آسیا و اقیانوسیه درباره‌ی جامعه‌ی اطلاعاتی، ‌اظهار داشت: دهه‌ی آخر قرن بیستم شاهد پیشرفت‌های چشمگیر در فناوری‌ها و خدمات مربوط به ارتباطات و اطلاعات بوده است. رشد روزافزون سرعت تحولات، منجر به بروز مفاهیم و ادراکات نو در همه‌ی عرصه‌های زندگی بشر شده است. در این صحنه لازم است ابتدا الزامات عصر جدید را تشخیص داده و آنگاه با آن‌ها سازگار شویم، همچنین باید توجه داشته باشیم که این روند بی‌وقفه‌ی تغییرات، گر چه چالشی بزرگ است، لیکن به همراه خود فرصت‌های بی‌بدیل نیز برای توسعه دارد.

وی افزود: اینترنت به عنوان ساختاری کلیدی در سطح جهان در تمامی زوایای زندگی بشر وارد شده، و به این لحاظ وابستگی متقابلی با منافع عمومی و سیاست‌های مرتبط با آن دارد، با رشد اینترنت به عنوان زیربنای اطلاعاتی در همه‌ی کشورها، و با عنایت به اینکه مدیریت آن در دستور کار جهانی قرار گرفته است، اولین اجلاس جهانی جامعه‌ی اطلاعاتی اصول اساسی و بنیادی لازم را برای مدیریت اینترنت و موارد مربوط به آن تبیین کرده است.

وی گفت: تمایل قلبی خود را برای توفیق گروه مزبور در تدوین مجموعه‌ی جامعه از پیشنهادها و اقدامات موثر، که در بیانیه‌ی اصول جزو شرح وظایف آن قرار گرفته است ابراز ‌داشته و اعلام می‌کنیم دولت جمهوری اسلامی ایران همه‌ی توان خود را برای حصول اجماع در این زمینه بکار خواهد برد، اما در عین حال، همه‌ی ما باید بدانیم که وارد عصر جدیدی شده‌ایم، و بدین لحاظ، قواعد و مکانیزم‌های موجود، گر چه در رشد و بالندگی اینترنت در همه‌ی شئون زندگی، نقش اساسی داشته‌اند، دیگر الزاما در برگیرنده‌ی نیازهای فعلی و آتی ما نیستند، به‌طور مشخص، ما خردورزی آشکاری را در مبانی راهنما برای پی افکندن مدیریت جدید اینترنت که در متن بیانیه‌ی اصول و به‌طور مشخص‌تر در نظرات مشترک سران کشورها آمده است ملاحظه می‌کنیم و عمیقا معتقدیم که مدیریت آتی اینترنت باید بر این مبنا قرار گیرد که منجر به بهره‌برداری موثر و سودمند از آن خواهد شد.

دکتر معتمدی گفت: اختلاف در توسعه‌ی کشورها و فاصله‌ی دیجیتالی ایجاد شده در نهایت به کند شدن آهنگ رشد کل جوامع جهانی منجر خواهد شد. این موضوع در حالی است که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه ظرفیت‌های لازم برای توسعه وجود دارد، ولی مشکلات مالی و عدم دسترسی به برخی از فناوری‌های نوین باعث کند شدن روند به‌کارگیری کاربردهای فناوری اطلاعات در بسیاری از کشورها شده است و یکی از راه حل‌های ممکن برای پر کردن فاصله‌ی دیجیتالی، بکارگیری ظرفیت‌های سازمان‌های بین‌المللی برای ایجاد فرصت‌های برابر برای همه کشورها می‌باشد، علاوه بر سازمان‌های بین‌المللی عامل دیگری که می‌تواند در جهت حذف فاصله دیجیتالی موثر باشد همکاری‌های منطقه‌یی بین جوامع است.

وی گفت: عدم رشد و توسعه‌ی متوازن در هر یک از موارد مورد بحث می‌تواند موجب عدم موفقیت شود.

وی در پایان به بخش آماری مختصری از فعالیت‌های انجام شده تا به امروز (می 2005) و برنامه‌های پیش‌بینی شده تا پایان برنامه‌ی چهارم توسعه (2009) را اشاره کرد و گفت: به منظور توسعه‌ی ICT در روستا تا به حال حدود 3000 روستا به تجهیزات مورد نیاز از قبیل دسترسی به اینترنت با سرعت حداقل 3000 روستا به تجهیزات مورد نیاز از قبیل دسترسی به اینترنت با سرعت حداقل 64 کیلوبیت بر ثانیه تجهیز شده‌اند و به عنوان پیشخوان دولت نسبت به ارایه‌ی خدمات پایه به‌زودی کار خود را آغاز می‌کنند و در نظر است 10000 روستا تا پایان برنامه‌ی توسعه‌ی چهارم بدین صورت تجهیز شوند.

معتمدی گفت: بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط ITU رتبه‌بندی ایران بر اساس شاخص‌های جدید DAI از رتبه‌ی 128 در سال 2000 به رتبه 77 در سال 2002 ارتقاء یافته است و ما در حال حاضر رتبه‌ی 60 را برای ایران برآورد می‌کنیم.

 


نوشته شده توسط: میلاد حسینی شفا

<      1   2   3   4   5   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ


 RSS 
خانه
شناسنامه
پارسی بلاگ
پست الکترونیک

:: کل بازدیدها ::
33988

:: بازدید امروز ::
9

:: بازدید دیروز ::
16

:: مطالب قبلی ::

تابستان 1384
بهار 1384
زمستان 1383

:: اوقات شرعی ::

:: درباره من ::


:: لینک به وبلاگ ::

فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران

:: لینک دوستان من ::

:: وضعیت من در یاهو ::

یــــاهـو

:: اشتراک ::